Balandžio 6 d. Ramygalos Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje vyko graži dvasinė šventė. Nuo ankstyvo ryto į bažnyčią rinkosi tikintieji sutikti Panevėžio vyskupijos Ganytojo Liongino Virbalo SJ. Gal ir neatsitiktinai, pirmoji šio vyskupo tarnystėje kanoniškai vizituojama parapija, kuri prieš daugelį metų davė pradžią Panevėžio miestui. 

Nors vizitacija ir susitikimai su parapijoje veikiančiomis organizacijomis, pastoracine taryba, vietos įstaigų vadovais įvyko kovo mėnesio pabaigoje, parapijos lankymą vainikavo vyskupo atvykimas į sekmadienio Šv. Mišias. 

Skambant bažnyčios varpui, prie pagrindinių durų, klebonas pasitiko vyskupą su šventojo bažnyčios globėjo relikvija, kurią pagerbęs vyskupas įėjo į bažnyčią. Trumpai pasimeldęs ganytojas pasveikino parapijiečius, padėkojo klebonui kun. E. Rinkevičiui už tarnystę, buvimą savo parapijiečių kasdienybėje ir džiaugsminguose ir skaudžiuose gyvenimo momentuose. Pabrėžė, kad vyskupo vizitacija – tai pirmiausia dėkingumo vizitas.  

9.30 val. Šv. Mišias aukojo parapijos klebonas, meldėsi visų susirinkusiųjų intencijomis. Po jų adoracijai buvo išstatytas Švč. Sakramentas, vyko vidinio išgydimo pamaldos, kuriose kunigai kartu su vyskupu asmeniškai laimino visus susirinkusiuosius.  

11.30 val. Šv. Mišias aukojo vyskupas Lionginas Virbalas SJ ir generalvikaras kun. Eugenijus Styra. Po Šv. Mišių klebonas perskaitė parapijos vizitacijos ataskaitą. Vyskupas padėkojo gausiai susirinkusiems tikintiesiems už bendrą maldą ir priminė, kad parapijos gyvavimui nepaprastai svarbus kiekvieno parapijiečio indėlis: malda, darbu, patarnavimu.