Liepos 4 dieną  aštuntasis Bistrampolio festivalis pakvietė  jau į aštuntąjį koncertą paklausyti Lietuvos kariuomenės orkestro atliekamų kūrinių. Žiūrovai iš kariuomenės orkestro tikėjęsi maršų buvo maloniai nustebinti. Skambėjo labai įvairūs kūriniai – nuo W.A.Mozart "Ave Verum Cirpus" iki Perezo Prado "Mambo Jambo".

Lietuvos kariuomenės orkestrą 1991 metais įkūrė kapelmeisteris dimisijos majoras Justinas Jonušas. Šiuo metu orkestrui vadovauja kapitonas Egidijus Ališauskas.

Pagrindinis orkestro uždavinys - reprezentuoti Lietuvos kariuomenę. Orkestras  dalyvauja aukštų Lietuvos svečių sutikimo ceremonijose, iškilminguose valstybiniuose renginiuose, įvairiuose kariuomenės renginiuose ir šventėse. Lietuvos kariuomenės orkestras taip pat aktyviai koncertuoja visuomenei, per metus surengia per 130 tokių pasirodymų. Nuo pat įkūrimo pradžios orkestras dalyvauja tarptautiniuose, NATO šalių karinių orkestrų festivaliuose ir jau yra surengęspasirodymus beveik visose NATO valstybėse.

2009 metais Lietuvos kariuomenės orkestras tapo Panevėžyje vykusio IX-ojo Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionato, kuriame dalyvavo 36 orkestrai, nugalėtoju.

Labai smagu, kad ir mūsų krašto žiūrovai galėjo paklausyti šio nuostabaus orkestro. Jis tikrai pateisino geriausiojo vardą. Už pagalbą ir paramą dėkojame Rytui Papšiui, Andriui Nerlikui ir jo komandai, UAB "Alaus puta" ir bistrampoliečiams.